Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σιβηρία! Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα!

Σιβηρία! Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα!

– Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο
– Το ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα
– Είπε ότι αναμένονται αντίποινα με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

Χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες. Μετά την χθεσινή σφοδρή αντιπαράθεση με σκληρές εκφράσεις ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών, σήμερα έγινε αυτό που όλοι φοβόντουσαν αλλά ανέμεναν. Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα. Μια στάση που δεν δικαιολογείται αφού η ελληνική πλευρά σύμφωνα και με δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης έχει στείλει όλα τα στοιχεία στις ρωσικές αρχές που δείχνουν ότι οι διπλωμάτες τους κινούνταν ύποπτα και επιθετικά στην χώρα που τους φιλοξενούσε. Η Ρωσία, χωρίς να έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις κινείται επιθετικά απέναντι στην Ελλάδα η οποία βρισκόμενη σε άμυνα προσπάθησε να διασφαλίσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα!

Την είδηση της ακύρωσης της επίσκεψης Λαβρόφ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS. Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πριν από ένα μήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα μας αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι πλέον στο χειρότερο σημείο μετά την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δυο με τις κατηγορίες ότι προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν έλληνες αξιωματούχους και να υποκινήσουν διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ακόμα στο TASS ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των Ελλήνων διπλωματών που θα απελαθούν δεν είναι ακόμα γνωστές.

Ο Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε ήδη πει ότι θα υπάρξουν αντίμετρα. Δεν ξέρω πότε και τον ακριβή αριθμό αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική θα υπάρξουν αντίποινα».

Ομιλία Πούτιν στους ρώσους πρεσβευτές

Αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει στους Ρώσους πρεσβευτές παρουσία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Πούτιν μίλησε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και για τον ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο και στην συνέχεια κάλεσε τις κάμερες να αποχωρήσουν και η συνεδρίαση συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις