Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σκάνδαλο Siemens: Άκυρο στην Μάρθα Καραβέλα για έκτιση της ποινής της κατ’ οίκον

Siemens

Την απόρριψη του αιτήματος της Μάρθας Καραβέλα αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η κ. Καραβέλα, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Siemens, είχε ζητήσει να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξης κατ´ οίκον, λόγω ηλικίας.

Το Δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως η Μάρθα Καραβέλα η οποία ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η κυρία Καραβέλα υπέβαλε το αίτημα της βασιζόμενη στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που επιτρέπουν την κατ´ οίκον έκτιση σε κρατούμενους άνω των 70 ετών.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροι της, πως η κυρία Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

Από τους 22 συνολικά καταδικασθέντες για την υπόθεση της Siemens, τρεις με την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκαν για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ, στη φυλακή.

Εκτός από τη Μάρθα Καραβέλα, κρατούμενοι είναι επίσης το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 όταν και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθεντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις