Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκάνδαλο Siemens: Ημερολόγια με συναντήσεις και γεγονότα κατέθεσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου

Σκάνδαλο Siemens: Ημερολόγια με συναντήσεις και γεγονότα κατέθεσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου

Για άλλη μια μέρα κατέθεσε Κατερίνα Τσακάλου στην πολύκροτη δίκη της Siemens. Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου προσκόμισε τα ημερολόγια που κρατούσε με τις συναντήσεις του “ισχυρού” άνδρα της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Τα ημερολόγια αφορούν την περίοδο 1997-1998, με την υπεράσπιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου να αμφισβητεί την αυθεντικότητα και την εγκυρότητα των ημερολογίων.

Η κυρία Τσακάλου επέμεινε ότι δεν γνώριζε καν ότι είχε τα επίμαχα ημερολόγια στην κατοχή της και τόνισε πως εξακολουθεί να έχει ημερολόγια από το 1996 που αφορούν τη θυγατρική της Siemens.

Διευκρίνισε πως «οι τυχόν επανειλημμένες εγγραφές δεν σημαίνουν αντίστοιχες επικοινωνίες». Ήταν όμως κατηγορηματική στο ότι στα ημερολόγια της καταγράφονται γεγονότα.

«Είναι αυθόρμητες σημειώσεις… Είναι γεγονότα είτε βολεύουν είτε όχι… Είναι έτσι η δομή του ημερολογίου που στο 98% όσων καταγράφονται έχουν πραγματοποιηθεί…» είπε χαρακτηριστικά.

Στην “αντεπίθεση” ο Θόδωρος Τσουκάτος

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου, η οποία αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που καταγράφονται στα ημερολόγια ενώ επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και της γραμματέως του Μάνιας Κωστοπούλου ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, υπέβαλλε αίτημα για κατ αντιπαράσταση εξέταση της κ. Τσακάλου με την κ. Κωστοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις