Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σκέρτσος: Δωρεάν τα self test κορονοϊού στα φαρμακεία – Μικρό αντίτιμο για όποιον χρειαστεί βοήθεια (vid)

Σκέρτσος: Δωρεάν τα self test κορονοϊού στα φαρμακεία – Μικρό αντίτιμο για όποιον χρειαστεί βοήθεια (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για το πώς θα διατίθενται τα self test κορονοϊού από τα φαρμακεία, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (22/3) στον ΣΚΑΪ ο Άκης Σκέρτσος. Τα τεστ, όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, θα δίνονται δωρεάν και θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο όποιον θέλει βοήθεια για να το κάνει. 

Ο κ. Σκρέτσος τόνισε ότι είναι κρίσιμη η συμμετοχή του φαρμακείου της γειτονιάς στη διάθεση και τη διενέργεια των self test κορονοϊού και δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεργαστούν. Πρόσθεσε δε ότι η συνεργασία τους είναι και επιβεβλημένη υποχρέωσή τους στο πλαίσιο του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελούν.

Όσον αφορά το αντίτιμο που θα καλείται να καταβάλει κάθε πολίτης αν χρειαστεί βοήθεια με το self test κορονοϊού, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό εξήγησε ότι το αυτό θα είναι προκαθορισμένου ύψους. 

Click4more: Self test κορονοϊού: Έρχεται πλατφόρμα για τη δήλωση κρουσμάτων (vid)

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα των self test κορονοϊού, εξήγησε ότι θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσιες δομές και να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.

Click4more: Επιστράτευση γιατρών: Τις επόμενες ώρες τα φύλλα πορείας – Τι λένε ΙΣΑ και ΠΙΣ

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για άνοιγμα

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά πως θα πάει η Τρίτη και η Τετάρτη. Εξήγησε ότι στόχος είναι η αρχή να γίνει με το λιανεμπόριο και την Γ’ Λυκείου αλλά πως δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι δυο αυτές δραστηριότητες θα ανοίξουν ταυτόχρονα και όλα αυτά θα εξεταστούν την Παρασκευή. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις