Ελλάδα

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το πολιτικό bullying σε βάρος δημοσιογράφων

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται σε πολιτικό bullying σε βάρος δημοσιογράφων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Η επιλογή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κουνήσει το δάχτυλο σε συναδέλφους, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την δουλειά τους, δεν απαντάει ούτε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ούτε στο αμείλικτο ερώτημα της ανεργίας και, βεβαίως δεν είναι επιχείρημα η κυβερνητική θέση: ″όπως οι άλλοι και εσείς″» σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η οποία χαρακτήρισε χυδαία και την επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρίκα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά τα χέρια μπροστά σε αυτά που κληρονόμησε, αλλά κυρίως σε όσα προκύπτουν από δικές της πολιτικές, υπογραμμίζοντας ότι «το αποτέλεσμα της πολιτικής δημοπρασίας για την αδειοδότηση προκαλεί με την επιδότηση που παρέχει στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αφού παραγράφει τις ευθύνες τους από το 2008 μέχρι σήμερα, για χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπονόμευση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικές διώξεις και τους δίνει άλλοθι να μην πληρώσουν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, οφειλές στα Ταμεία, υποχρεώσεις σε τράπεζες κ.λπ.»

«Προσφέρει ″μπόνους″ στους υπερθεματιστές να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους καθιερώνοντας για αυτούς καθεστώς προστασίας και παρέχοντάς τους ″φθηνά χέρια″ με τσακισμένα δικαιώματα από τις τάξεις των παλαιών και των νέων ανέργων, ενώ τους εξασφαλίζει διαφημιστική δαπάνη, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη, επειδή συγκεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένους παραλήπτες».

Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι και «οι νέοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όχι μόνο επειδή με τις ολονυκτίες στη ΓΓΕΕ νομιμοποίησαν τη διαδικασία την οποία ταυτόχρονα καταγγέλλουν, αλλά διότι τώρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους στις όποιες επιχειρηματικές επιλογές και επιδιώξεις τους».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι θα επιμείνει διεκδικώντας θεσμική παρέμβαση από την κυβέρνηση, για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, νομοθετική ρύθμιση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ως όρο για αδειοδότηση στα κανάλια και διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απρόσκοπτης πληροφόρησης των πολιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 55χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έκρυψε 2,8 κιλά κοκαΐνης σε σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες
Ο 55χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή κοκαΐνης και ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια
Συνελήφθη 55χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έκρυψε 2,8 κιλά κοκαΐνης σε σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες
Καθηγητές γυμνασίου της Αχαΐας ξέχασαν 2 μαθήτριες σε κατάστημα εστίασης και έφυγαν - Ταξίδευαν με λεωφορείο για Θεσσαλονίκη
Οι καθηγητές του σχολείου, αφού επιβιβάστηκαν μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές δεν έκαναν καταμέτρηση των παιδιών, όπως συνηθίζεται, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω στο κατάστημα τα δύο κορίτσια
Σχολική τάξη 7