Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σκουπιδούπολη” η Αθήνα από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

“Σκουπιδούπολη” η Αθήνα από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Σε “σκουπιδότοπο” έχουν μετατραπεί πολλές περιοχές της Αθήνας, μετά και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής εξαιτίας του ρήγματος που παρουσίασε. Αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών και οι κάδοι τα ξεχειλίζουν.

Φορείς και σωματεία της Δυτικής Αττικής, σημειώνουν πως το ρήγμα που παρουσιάστηκε δεν είναι απλά ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, η οποία είναι “εκρηκτική” για τους κατοίκους της περιοχής.

Προειδοποιούν δε πως… τα χειρότερα έρχονται, και ζητούν να κλείσει ο ΧΥΤΑ και να αποκατασταθεί ο χώρος, μιας και όπως αναφέρουν τα τελευταία χρόνια οι καρκινογενέσεις στην περιοχή είναι αυξημένες, τρεις φορές περισσότερο μάλιστα απ’ ότι στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο.

Οι φορείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιούνη, ενώ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Ιούνη ώρα 15.30 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΔΣΝΑ: Ανοίγει την Πέμπτη ο ΧΥΤΑ

Την ίδια στιγμή ο ΕΔΣΝΑ ενημερώνει τους πολίτες πως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

“Έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης” σημειώνει η ανακοίνωση.

“Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ευχαριστεί τους Δήμους και τους πολίτες. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ευχαριστεί τους πολίτες και τους Δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις