Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκουτέλης για εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα, το πολύ αύριο, οι αποφάσεις της Ελλάδας (vid)

Σκουτέλης για εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα, το πολύ αύριο, οι αποφάσεις της Ελλάδας (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στο θέμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca αναφέρθηκε ο Λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (8/4). Όπως είπε, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς είναι διαφορετικά τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι ανάγκες κάθε χώρας.

Ο κ. Σκουτέλης είπε ότι σήμερα ή το πολύ αύριο, θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς αναμενόταν νωρίτερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, έκανε λόγο για πιθανή συσχέτιση των περιστατικών που προκάλεσαν ανησυχία με το εμβόλιο της AstraZeneca και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα περίεργο σύνδρομο, που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας φαίνεται να κρατά στάση αναμονής και να περιμένει περισσότερα δεδομένα. Πάντως, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόεδρος, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα κάποια αλλαγή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για το εμβόλιο της AstrZeneca μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς είναι διαφορετικά τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι ανάγκες κάθε χώρας.

Συμπλήρωσε δε με έμφαση, ότι σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη από τον εμβολιασμό, υπερτερούν κατά χιλιάδες φορές από τους κινδύνους των πιθανών παρενεργειών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις