Ελλάδα

Σκύρος: Εκεί που έπαιρνε το μπάνιο του ο Αχιλλέας…

Η Σκύρος είναι το νησί που τα έχει όλα! Πλούσια ιστορία, παραδόσεις που κρατούν έως σήμερα, πανέμορφες παραλίες και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν ακόμα δεν έχετε βρει που να πάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ένα βίντεο θα σας πείσει ότι η Σκύρος είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση (210 τετρ. χλμ.) νησί των Βορείων Σποράδων, με πληθυσμό 2.994 κατοίκων. Είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της ορεινή, με δύο διακριτούς ορεινούς όγκους στο βόρειο και το νότιο τμήμα. Ανάμεσά τους υπάρχει μία ημιπεδινή και ημιλοφώδης έκταση. Το βόρειο τμήμα, γνωστό ως Μερόη, καλύπτεται από πυκνό πευκοδάσος, ενώ στα διαδοχικά υψώματα και βουνά δεσπόζει η κορυφή Όλυμπος (403 μ.).

Κατά μία έννοια, το βόρειο κομμάτι συγγενεύει με τα φυσικά τοπία που συναντά κανείς στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, ενώ το νότιο με τα τοπία της νότιας Εύβοιας αλλά ακόμα και των Κυκλάδων. Για αυτό είναι ένα νησί που τα έχει όλα.

Αξιοθέατα είναι τοποθεσίες όπως ο Γιαλός, το Αχήλι, τα Βράχια αλλά και οι πανέμορφες αμμουδιές όπως Νύφη, Τρεις Μπούκες, Φανάρι και Διαπόρι κ.α. Στο Γιαλό, κατά την παράδοση, έπαιρνε το μπάνιο του ο Αχιλλέας.

Η Σκύρος φημίζεται για τα μικρόσωμα άλογά της, τα μάρμαρα και τα ζωοκομικά προϊόντα της. Η πιο χαρακτηριστική σκυριανή χειροτεχνία είναι η κεντητική και χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του οικιακού ρουχισμού και της σκυριανής φορεσιάς. Το χαρακτηριστικό στα σκυριανά κεντήματα είναι η ποικιλία στα θέματα και στους χρωματισμούς και η λεπτότητα στα υλικά.

Στο νησί συναντάμε αρκετούς κι αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Κάστρο που βρίσκεται πάνω από τη Χώρα. Εκεί ήταν η αρχαία ακρόπολη κι η έδρα του πανάρχαιου βασιλιά του νησιού Λυκομήδη.

Ακόμα να κλείσετε εισιτήρια για Σκύρο;

Πηγή βίντεο: Tasos Arc

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» στην Μαργαρίτα Παπανδρέου - «Αγάπησε την Ελλάδα και πάλεψε για αυτήν», είπε στον επικήδειο ο γιος της, Γιώργος
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών, υπήρξε συγγραφέας και ακτιβίστρια και συνδέθηκε με το ελληνικό γυναικείο κίνημα
Γιώργος Παπανδρέου
Κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου: Στις 11:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το τελευταίο αντίο στην μαχήτρια των γυναικείων δικαιωμάτων
Πλήθος κόσμου αναμένεται να παρευρεθεί στην πολιτική κηδεία - Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου και η έκκληση για δωρεές στο «Κέντρο Διοτίμα» αντί στεφάνων
Μαργαρίτα Παπανδρέου