Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοφία Μπεκατώρου για Πετρούνια: Πιστεύω πως η δήλωσή του ήταν κακώς κείμενο

Σοφία Μπεκατώρου για Πετρούνια: Πιστεύω πως η δήλωσή του ήταν κακώς κείμενο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα #metoo και έφεραν την αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου, όπου με την καταγγελία της ξεκίνησε η σειρά αποκαλύψεων για τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε: «Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά τα θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε».

«Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

Η Σοφία Μπεκατώρου υπογράμμισε, ακόμη, πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια και πιστεύει πως οι δηλώσεις του ήταν κακώς κείμενο.

Τι είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Οι δηλώσεις αυτές, προκάλεσαν τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου στα social media, με τον Έλληνα πρωταθλητή στους κρίκους να διορθώνει τις δηλώσεις του:

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις