Ελλάδα

Σοφία Νικολάου για Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν υπάρχουν πολυτελή κελιά στον Κορυδαλλό

Για αθλιότητα και Fake News κάνει λόγο η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου όσον αφορά στο κελί που θα κρατηθεί η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με ανάρτησή της στα social media η κα Νικολάου αναφέρει: «Ως πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής οφείλω μια απάντηση, επειδή η αθλιότητα και τα fake news δεν έχουν τέλος. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πολυτελή κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού στα οποία υποτίθεται ότι θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη μάνα για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.
Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι σημερινές. Δόθηκαν μετά από επίσκεψή μου στις Δικαστικές φυλακές ανδρών στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2020».

Και συνεχίζει: «Αποτυπώνουν πράγματι κελιά VIP συγκεκριμένου, αρχιμαφιόζου κρατουμένου της Β’ πτέρυγας.
Τα κελιά – σουίτες αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνες που έγιναν με δική μου εντολή και «ξηλώθηκαν» αμέσως.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν επομένως είναι από το 2020. Τέτοια κελιά δεν υπάρχουν σήμερα επειδή εγώ επέλεξα να συγκρουστώ με τη μαφία των φυλακών, πολλές φορές κάτω από απειλές για την ίδια τη ζωή μου.
Άλλωστε, τα συγκεκριμένα πολυτελή κελιά που «ξηλώθηκαν» υπήρχαν στις φυλακές των ανδρών, ουδέποτε στις γυναικείες φυλακές. Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας στη Γενική Γραμματεία, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 30 χιλιάδες έλεγχοι στις φυλακές. Καταφέραμε να σταματήσουμε οριστικά το φαινόμενο των φυλακών «δύο ταχυτήτων» με VIP κρατουμένους και κελιά – γκαρσονιέρες. Ως εκ τούτου, ούτε η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ούτε καμιά άλλη κατηγορούμενη δεν μπορεί να διαμείνει σε τέτοιο χώρο γιατί απλά δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο κελί».

Δείτε την ανάρτηση 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4