Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη φασιστική επίθεση στον Θωμά Ιακόμπι

Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη φασιστική επίθεση στον Θωμά Ιακόμπι
Ο Θωμάς Ιακόμπι - Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως λίγες ώρες μετά τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι. Όλα έγιναν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία το μεσημέρι της Κυριακής (20.01.2019) στην Αθήνα.

Ο Θωμάς Ιακόμπι, όπως και ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, έπεσαν θύματα επίθεσης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο φέρνει στο φως ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε ο Θωμάς Ιακόμπι. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης έκαναν σαφέστατη αναφορά σε ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή που έχει σκηνοθετήσει ο δημοσιογράφος.

«Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε;», «Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή (…) σβήστο τώρα, σβήστο» (σ. σ. αναφερόμενος σε αρχεία που είχε καταγράψει στο κινητό του).

Μάταια ο δημοσιογράφος, με δυσκολία, ζητούσε να τον αφήσουν να διαγράψει τα αρχεία από το κινητό του. «Άσε με λιγάκι να το κάνω αυτό… το σβήνω. Σταμάτα να με τραβάς», ακούγεται να λέει με δυσκολία ο δημοσιογράφος που δέχεται συνεχώς γροθιές και χτυπήματα. «Σβήσ’ το τώρα, τώρα προχώρα ρε». «Σβήσ’ το προχώρα, πάρε το κινητό», ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος από τους δράστες. «Αφήστε με να το κάνω.. όχι αυτό είναι το εργαλείο μου. Το σβήνω, αλλά αφήστε με να το κάνω». «Τώρα, τώρα», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω…το σβήνω, το σβήνω.. αλλά»… «Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή; Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;» «Αφήστε τον ρε παιδιά…» ακούγεται μια φωνή… «Βοήθεια» … «Το κινητό ρε παιδιά»… «Ρε μ… έλα εδώ. Τώρα βοήθεια;. Φέρε το κινητό, προχώρα .. το κινητό πάρτου, φέρε το κινητό… θα γ…ς».

Ακούστε το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο

https://soundcloud.com/user-49494181/pzqyanvmenun

Η ομάδα των δραστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι την ώρα που κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ και ο φωτορεπόρτερ, Κωστής Νταντάμης, δέχτηκε επίθεση λίγη ώρα αργότερα από φασιστική ομάδα, η οποία τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και του πήρε τον εξοπλισμό του.

Οι εικόνες του Κωστή Νταντάμη με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα συγκλόνισαν. Ο φωτορεπόρτερ αρχικά δέχτηκε επίθεση από 2 ή 3 άτομα, τα οποία δεν άργησαν να γίνουν όχλος. Ο Κωστής Νταντάμης αρνήθηκε να δώσει στους δράστες τον εξοπλισμό του και τότε εκείνοι τον χτύπησαν άγρια και του τον έκλεψαν!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις