Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σώθηκαν οι παραλίες σε Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα

Παραλίες

Ευτυχώς οι Δήμοι αντέδρασαν έγκαιρα και μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου φαίνεται ότι δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο από την πετρελαιοκηλίδα που έπληξε τις παραλίες στη Σαλαμίνα και τα νότια προάστια της Αττικής.

Μετά τον Δήμο Σαρωνικού που τοποθέτησε για προληπτικούς λόγους ειδικό φράγμα για να μην προχωρήσει η μόλυνση προς της παραλίες της περιοχής όπως η Αγία Μαρίνα, η Ανάβυσσος και το Λαγονήσι, ανάλογη κίνηση έγινε και από τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Η επιχείρηση φαίνεται πως και σε αυτή την περίπτωση ήταν επιτυχημένη και πως οι παραλίες στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα σώθηκαν από το μαζούτ. Ο Δήμος ανάπτυξε ειδικό φράγμα μήκους 3 χιλιομέτρων.

Αντιμετωπίστηκαν οι κηλίδες που εντοπίστηκαν

Μάλιστα, συνεργεία καθαριότητας του δήμου ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί την περισυλλογή και των καθαρισμό των παραλιών Βούλας και Καβουρίου, από μικρές συγκεντρώσεις μαζούτ που είχαν διασκορπιστεί στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο είχε εντοπιστεί μια κηλίδα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την Πούντα (ΠΙΚΠΑ) η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα, ενώ βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή ειδικό όχημα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανές συγκεντρώσεις μαζούτ κοντά στην ακτή.

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Μετά την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του δημοτικού μηχανισμού καταφέραμε σ’ αυτή τη φάση να σώσουμε τις παραλίες της πόλης μας. Χωρίς να υπάρχει καμία αρμοδιότητα του δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε δικές μας πρωτοβουλίες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις