Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σουδάν: Χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες – Διασωληνωμένος ο 59χρονος

Σουδάν: Χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες – Διασωληνωμένος ο 59χρονος

Σοβαρή είναι η κατάσταση των δύο Ελλήνων που τραυματίστηκαν από ρουκέτα στο Σουδάν και επέστρεψαν στη χώρα μας την Τρίτη. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ οι δύο τραυματίες υπεβλήθησαν σε χειρουργεία και νοσηλεύονται στο 401 ΓΝΑ.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τους δύο Έλληνες τραυματίες, 59 και 42 ετών, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και επαναπατρίστηκαν από το Τζιμπουτί την Τρίτη (25.4.2023).

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν αυθημερόν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Υπεβλήθησαν άμεσα από ομάδα ειδικών χειρουργών σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους με επιτυχία.

Μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή, με τον 59χρονο να παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τον 42χρονο να νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας».

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 13 Έλληνες – Μαζί τους ο Μητροπολίτης Νουβίας

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν, ενώ βρίσκεται σε ισχύ ακόμα μία εύθραυστη εκεχειρία. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να επαναπατριστούν και οι 80 ομογενείς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Χαρτούμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά το βράδυ της Τρίτης (25.04.2023), με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις