Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σούλα Λιάκου ιδιοκτήτρια Cavo Tagoo στο newsit.gr: Καλύτερα μέτρα παρά να κλείσουμε τον Αύγουστο την Μύκονο

Μύκονος
Φωτογραφία αρχείου

Κάθε χρόνο η Μύκονος, φιγουράρει στις πρώτες λίστες με τους κορυφαίους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη για κοσμοπολίτικες διακοπές, καθώς είναι το νησί των διασήμων, της διασκέδασης και της απόλυτης χλιδής που οι εκατομμυριούχοι μπορούν να έχουν όλες τις ανέσεις και ζήσουν πολυτελή ζωή και ατελείωτα πάρτι.

Τα ξενοδοχεία με το κυκλαδίτικο στυλ, τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και το σέρβις κάνουν την χλιδή και την πολυτέλεια να τραβούν το ενδιαφέρον του διεθνούς τζετ σετ.

Η ιδιοκτήτρια του δημοφιλούς ξενοδοχείου Cavo Tagoo Mykonos, Σούλα Λιάκου, μιλάει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν στο νησί, για τους εμβολιασμένους πελάτες και το ανεμβολίαστο προσωπικό, για την τήρηση των μέτρων προστασίας  στο νησί και τις κρατήσεις last minute των πλουσίων.

Άνοιξαν οι αγορές και είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή σεζόν

«Νομίζω ότι είναι αισιόδοξα τα μηνύματα σε σχέση με πέρυσι. Γιατί η περσινή χρονιά, ήταν μία χρονιά ακυρωμένη. Σίγουρα είναι καλύτερα, γιατί έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός σε πολλές χώρες και όποτε μπορούν να ταξιδέψουν οι περισσότεροι άνθρωποι από ότι την προηγούμενη χρονιά. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ταλαιπωρία. Γιατί, για να έρθει πλέον κάποιος στην Ελλάδα, πρέπει να έχει κάνει το εμβόλιο, να έχει κάνει ένα τεστ PCR. Οπότε πιστεύω, ότι δεν θα έχουμε τα προβλήματα που είχαμε την προηγούμενη χρονιά με την αύξηση των κρουσμάτων, το κλείσιμο, το άνοιγμα και όλες αυτές τις περιπέτειες. Γενικά είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πολύ καλά γιατί έχουν ανοίξει οι αγορές, έχουν ανοίξει οι Σκανδιναβικές χώρες, έχει ανοίξει το Ισραήλ, έχει ανοίξει Αμερική. Υπάρχουν κάποιες αγορές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αλλά πέρσι ήταν όλα κλειστά. Τώρα έχει πάρα πολλούς τουρίστες από τις αραβικές χώρες, που όλοι οι άνθρωποι αυτοί είχαν να ταξιδέψουν ενάμιση χρόνο. Περίμεναν πώς και πώς να φύγουν και να πάνε σε κάποια χώρα διακοπές. Αυτοί είναι όλοι εμβολιασμένοι. Έχουμε και Αμερικανούς, έχουν αρχίσει και έρχονται και Ευρωπαίοι. Το μόνο πρόβλημα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει ακόμα καραντίνα 10 ημερών».

Προσπαθούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν

«Ναι έχουμε Rapid test στις εισόδους των ξενοδοχείων και όποιος πελάτης επιθυμεί και εμείς τον προτρέπουμε για την ασφάλεια τη δική του και των υπολοίπων, να προχωρήσουν σε Rapid test.  Με τα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο για το άνοιγμα του τουρισμού, προσπαθούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν γιατί στη Μύκονο, όπως και σε όλα τα άλλα νησιά έχουν ανοίξει μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπου μπορεί όλος ο πληθυσμός ανεξαρτήτως ηλικίας να κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν βέβαια κάποια παιδιά, τα οποία αμφιταλαντεύονται. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν. Απλά προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι θα προστατέψει και αυτούς, θα προστατέψει και τους καλεσμένους και τους ξένους που θα έρθουν. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις θετικές επιπτώσεις του εμβολίου.»

Εξαιτίας των αλλαγών στα μέτρα έχουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

«Οι κρατήσεις φέτος δεν είναι μακροπρόθεσμες, είναι συνήθως last minute κρατήσεις, γιατί περιμένουν οι άνθρωποι να δουν ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν στην πατρίδα τους, ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν εδώ και μόλις ανοίξει και απελευθερωθεί μία αγορά, αμέσως κάνουν την κράτηση. Πιστεύω ότι για αυτό θα πάει καλά η σεζόν! Βέβαια, έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο. Είναι κάποια μέτρα που είναι λίγο πιο αυστηρά. Για παράδειγμα, στο πρωινό πια, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σερβιριστούν μόνοι τους, αλλά τον καθένα πρέπει να τον σερβίρει ένας σερβιτόρος. Ένα μικρό παράδειγμα λέω, αλλά γενικότερα επειδή τα μέτρα είναι για την προστασία των επισκεπτών και τη δική μας πιστεύω ότι καλά είναι που υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται. Πιστεύω, ότι θα μπορούσαν με μάσκα κάποια στιγμή να παίρνουν το πρωινό τους. Αλλά τα μέτρα εξάλλου αναθεωρούνται ,ανάλογα με τα κρούσματα και αναθεωρούνται προς το καλύτερο ή αναθεωρούνται προς το χειρότερο αν τα κρούσματα αυξηθούν. Γενικά όμως, νομίζω είναι εντάξει τα μέτρα δεν είναι πάρα πολύ αυστηρά, αλλά είναι απαραίτητα στην εποχή που ζούμε. Δηλαδή καλύτερα να έχουμε κάποια μέτρα τώρα για να μην κλείσουμε τον Αύγουστο, όπως έγινε πέρυσι παρά να το πάμε ξαφνικά και να βρεθούμε πάλι στην κορύφωση της σεζόν να έχουμε προβλήματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις