Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα από τον Μοναχό Επιφάνιο

Σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα από τον Μοναχό Επιφάνιο

Τις σουπιές ο πατέρας Επιφάνιος τις µαγειρεύει χωριστά σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Από το ζουµί των σουπιών χρησιµοποιεί ένα µέρος για το µαγείρεµα των χόρτων, προσθέτοντας έτσι πόντους νοστιµιάς στο φαγητό. Χόρτα µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε διάφορα, ό,τι βρούµε στην αγορά. Σημειώστε ότι όσο περισσότερα χόρτα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιµο θα γίνει το φαγητό σας.

Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα ειδικεύονται στις συνταγές με ψάρια και θαλασσινά. Στο Άγιον Όρος οι μοναχοί δεν τρώνε κρέας. Έτσι, τις ημέρες που δεν είναι νηστεία, τις εορτές και τις πανηγύρεις τα ψάρια, όπως οι σουπιές, έχουν την τιμητική τους στο Περιβόλι της Παναγίας. Δοκιμάστε τη συνταγή για σουπιές γιαχνί και σίγουρα θα ενθουσιάσετε όλοι την οικογένεια!

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις