Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σουβλάκι από χρυσάφι – Στα 3,6 ευρώ τις επόμενες ημέρες

σουβλάκι
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει η τιμή στο πιο δημοφιλές, γρήγορο και αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι. Οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες έχουν κάνει δύσκολα τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, γεγονός που θα επηρεάσει και τους καταναλωτές, με την ακρίβεια να προκαλεί… εγκεφαλικά.

Ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας λέει στο newsit.gr ότι “τα πράγματα είναι δύσκολα για τους επιχειρηματίες γιατί διπλασιάστηκε το ρεύμα και το γκάζι. Οι τιμές στο ηλιέλαιο, στα κρέατα και στα λαχανικά έχουν φτάσει στο θεό, επομένως είναι λογικό να ανέβουν οι τιμές στο σουβλάκι.

Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανεβάσει καθόλου τις τιμές, ούτε στα φαγητά ούτε στα σουβλάκια, αλλά πόσο θα αντέξουμε; Στο Μοναστηράκι απ’ ότι ξέρω κανένας δεν έχει ανατιμήσει το σουβλάκι, 2,80 το πουλούσαμε, τόσο εξακολουθούμε να το πουλάμε. Προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτές τις τιμές όσο μπορούμε για να μην χάσουμε και τους πελάτες μας, γιατί στην κατάσταση που είμαστε εμείς είναι και όλος ο κόσμος”.

Πόσο… πάει το σουβλάκι στην Ελλάδα

Το σουβλάκι αυτή τη στιγμή στην Θεσσαλονίκη κοστίζει περίπου 3,30, σύμφωνα με τον Μιχάλη Επιτροπίδη, γενικό γραμματέα της ένωσης εστιατόρων Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,60 τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο δεκαήμερο “θα γίνουν σίγουρα αυξήσεις” στις τιμές στο σουβλάκι περίπου 10%. “Έχει ανέβει η ενέργεια, το ηλιέλαιο και από σήμερα και το κρέας παρουσιάζει αύξηση 10%. Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναπέσουν οι τιμές γιατί είναι ήδη αυξημένες” υπογραμμίζει ο κ. Επιτροπίδης.

Και ο Ανδρέας Ανδριανάκης, πρόεδρος σωματείου ψητοπωλών Αττικής, μιλά για ανατιμήσεις, ενώ τονίζει ότι “κάποια καταστήματα, μεμονωμένα, έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές. Εμείς θα δούμε πού θα φτάσουν τα προϊόντα και μετά ό, τι μπορεί ο καθένας θα κάνει. Είναι λαϊκό το προϊόν θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλές τιμές γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα, δεν θα μπορούμε να πουλήσουμε. Ναι μεν είναι το φθηνότερο είδος και το πιο χορταστικό γεύμα, αλλά αν είναι πανάκριβο δεν θα μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος”.

Οι τιμές αυτή τη στιγμή στην Αθήνα κυμαίνονται γύρω στα 2,70 με 2,80 ευρώ…

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις