Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σπάνιες εικόνες: Πώς ήταν η Αθήνα πριν από το 1821

Σπάνιες εικόνες: Πώς ήταν η Αθήνα πριν από το 1821

Η εικόνα που έχουμε για την Παλιά Αθήνα έρχεται συνήθως από ασπρόμαυρες φωτογραφίες των αρχών του 20ου αιώνα.

Δείχνουν τη μετάβαση της πρωτεύουσας της Ελλάδας από μια επαρχιακή πόλη σε μια ευρωπαϊκή μιμούμενη τα πρότυπα των άλλων χωρών. 

Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε το πρώτο πολεοδομικό σχέδιο πόλης που εκπόνησαν οι Κλεάνθης-Schaubert αλλά και οι σπουδαίες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που έκαναν μέσω του έργου τους αρχιτέκτονες όπως ο Ερνέστος Τσίλλερ.

Γι’ αυτό όμως, που δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα πολλοί είναι για το τι μόρφή είχε η Αθήνα κατά τη διάρκεια των ετών πριν το 1821. Πώς ήταν η Ακρόπολη; Πώς έμοιαζε το Μοναστηράκι; Μια από τις πιο σημαντικές και ιδιαίτερες για την ιστορία καταγραφέςγι’ αυτό έκανε ο Αγγλο-ιρλανδός περιηγητής και ζωγράφος Έντουαρντ Ντόντγουελ. Ο ίδιος αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη πολιτισμών της Μεσογείου και αφήσε ως κληρονομιά γκραβούρες με την Αθήνα, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας, προεπαναστατικά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα exploringgreece.tv, γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, δημιουργώντας ένα mini site με την ιστορική πορεία της χώρας. Η επετειακή ενότητα του exploringgreece.tv ταξιδεύει στο χρόνο με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι το σήμερα. Διακόσια χρόνια μέσα σε 11 περιόδους με 120 σκίτσα εμπνευσμένα από πίνακες ζωγραφικής, χαρακτηριστικές φωτογραφίες και μοναδικά πορτραίτα πρωθυπουργών.

Απολαυστικά timelines που κάνουν ευχάριστη την πλοήγηση, προσφέροντας πληροφόρηση με μια διαφορετική ματιά. Ποια τοποθεσία της Ελλάδας έχει αναδείξει τους περισσότερους πρωθυπουργούς; Ποιο πολιτικό πρόσωπο κυβέρνησε περισσότερες φορές; Το exploringgreece.tv εξερευνεί την Ελλάδα μέσα από ημερομηνίες-σταθμούς και γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία. Ένα ταξίδι σε ιστορικά μέρη. Ένα ταξίδι στο σήμερα. Σε 200 χρόνια, οι Έλληνες πέτυχαν πολλά. Η ιστορία έχει γραφτεί…

Το exploringgreece.tv είναι μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα που προβάλλει την Αθήνα και την λαμπρή ιστορία της, αποκαλύπτει τους αμέτρητους κρυμμένους θησαυρούς της Αττικής, αναδεικνύει την απαράμιλλη ομορφιά της Ελλάδας και εξερευνά τον πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου. Η δημοσιογραφική ομάδα του exploringgreece.tv επισκέπτεται μέρη και μοιράζεται τις εμπειρίες της, παρουσιάζει τα αξιοθέατα που συναντά και την ιστορικότητα τους, ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά και προτείνει εναλλακτικές δραστηριότητες και γαστρονομικές απολαύσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις