Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπείρα έκλεβε μηχανάκια και διακινούσε ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

Σπείρα έκλεβε μηχανάκια και διακινούσε ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

Στην εξιχνίαση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά και έκλεβε μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προχώρησε η αστυνομία. 

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησαν στην περιοχή του Ρέντη στη σύλληψη, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, κατηγορούμενους για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, του νόμου περί όπλων και της διακεκριμένης κλοπής.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένα ακόμα μέλος της συμμορίας, καθώς και ακόμα ένα άτομο κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη με τιμές πώλησης ενδεικτικά, ένα γραμμ. κοκαΐνης έναντι του ποσού των 50 ευρώ και συσκευασία του ενός γραμμ. κάνναβης έναντι του ποσού των 5 ευρώ, ενώ η εγκληματική τους δράση υπολογίζεται τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του 2022.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται, τουλάχιστον, σε 15.000 ευρώ, ενώ εξακριβώθηκαν συνολικά 120 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 25,4 γραμμ. κοκαΐνης
  • 112,9 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης σε -98- αυτοσχέδιες συσκευασίες
  • 3.849 ευρώ και 39.000 λεκ Αλβανίας
  • ζυγαριά ακριβείας
  • αεροβόλο πιστόλι
  • 4 αναδιπλούμενα μαχαίρια
  • 7 κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν, επιπλέον, ένα αυτοκίνητο και δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές των ναρκωτικών, καθώς και ο σκελετός μοτοσικλέτας που εκλάπη πριν από δύο μήνες από τον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις