Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Spiegel: Η λοταρία του Τσακαλώτου είναι για τους πλούσιους Έλληνες

Spiegel: Η λοταρία του Τσακαλώτου είναι για τους πλούσιους Έλληνες

– Μόνο όσοι έχουν να ξοδέψουν χρήματα θα μπαίνουν στην κλήρωση, γράφει το περιοδικό
– Το σχέδιο θα ευνοήσει τους ούτως ή άλλως προνομιούχους πλούσιους της Ελλάδας
– Η απάτη με τον ΦΠΑ παρατηρείται ιδιαίτερα σε μικρά ποσά σε καταστήματα και εστιατόρια

Κριτική στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καθιερώσει την λοταρία για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις αγορές τους και κατ’ επέκτασιν θα βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρει: «Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Ελλάδα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα. Εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να πατάξει τη διαδεδομένη φοροδιαφυγή. Το 2015 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε να εκπαιδεύσει απλούς πολίτες σε εφοριακούς ελεγκτές, οι οποίοι θα έβγαιναν στο κυνήγι των φοροφυγάδων με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα. Η πρόταση της λοταρίας είναι σίγουρα πιο κατάλληλη».

Όμως, το Spiegel περιοδικό ασκεί κριτική στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την λοταρία.

«Το σχέδιο αυτό όμως ενδέχεται να ευνοήσει τους ούτως ή άλλως προνομιούχους πλούσιους της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο αριθμός των λαχείων θα εξαρτάται από το ποσό που θα έχει δαπανηθεί. Επομένως πολίτες με μεγάλο βαλάντιο θα έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν απ’ ό,τι απλοί καταναλωτές. Σημειώνεται πάντως ότι η απάτη με τον ΦΠΑ παρατηρείται ιδιαίτερα σε μικρά ποσά σε καταστήματα και εστιατόρια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις