Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα «κάγκελα» οι Πυροσβέστες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Κανείς μας δεν αρνήθηκε»

Στα «κάγκελα» οι Πυροσβέστες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Κανείς μας δεν αρνήθηκε»

Ενοχλημένοι για την απόφαση και κυρίως τη διατύπωσή της σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους είναι τα μέλη της ΕΜΑΚ. Εκείνο που τους δυσαρέστησε δεν είναι η υποχρεωτικότητα αλλά η απειλή.

«Μας ενοχλεί η απειλή», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19.05.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών της ΕΜΑΚ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, οι συνάδελφοί του είναι απορημένοι, γιατί κανείς τους δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί και «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει».

Αφού έκανε λόγο για λανθασμένη διατύπωση της απόφασης, προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα απάντησε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό, σημειώνοντας πως δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Click4more Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υπηρεσία: Όποιος δεν εμβολιάζεται… απομακρύνεται

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών, η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο OPEN, επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο αρχηγός του Σώματος πήρε την απόφαση να δώσει εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό και να προειδοποιήσει πως όποιος δεν υπακούσει, θα απομακρυνθεί. 

Η διαταγή έχει προληπτικό χαρακτήρα, τόνισε, σημειώνοντας ότι όσοι αρνηθούν, θα απομακρυνθούν και θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία.

  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις