Ελλάδα

Στα… μαλακά ο Σμπώκος για τα εξοπλιστικά! “Έσπασαν” τα ισόβια

Με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου γα την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού Ερμής ΙΙ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, άλλοτε «δεξί» χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών με την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και του προτέρου έντιμου βίου.

Στους συγκατηγορούμενούς του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο. Πρωτοδίκως ο Α. Κάντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Ν. Λεονταρίδης σε 20.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται στη φυλακή. Και οι τρεις καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο Αντώνης Κάντας , που το δικαστήριο του αναγνώρισε όπως είχε κάνει και το πρωτόδικο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στον Ν. Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τους τρεις κατηγορούμενος να καταβάλλουν αλληλεγγύως και είς ολοκλήρου αποζημίωση υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς» στη Λάρισα
Το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς»
18
Τα μηνύματα που έστελναν τα μέλη του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή και τους «αχυρανθρώπους» - «Κάνω έναρξη τον νέο με την πιτσαρία, κάνε πιστοποίηση της ταυτότητας»
Είχαν στήσει τέσσερα δίκτυα με επικεφαλής δικηγόρους και λογιστές και τα οποία έλεγχαν δεκάδες καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης χρησιμοποιώντας διάφορους «αχυρανθρώπους», από σερβιτόρους, πορτιέρηδες και λαντζέρισες μέχρι και... νεκρούς
18 συλλήψεις από την ΑΑΔΕ 104
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 28