Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα μουλωχτά η ΕΔΕ για τον παιδόφιλο τραυματιοφορέα 

Στα μουλωχτά η ΕΔΕ για τον παιδόφιλο τραυματιοφορέα 

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για τον 61χρονο τραυματιοφορέα που ασελγούσε σε ανήλικα, κατά την έλευσή τους στο χειρουργείο και ενώ ήταν ήδη σε γενική αναισθησία.

Ενώ και τα δυο καταγγελλόμενα περιστατικά συνέβησαν την 29 Ιανουαρίου, η διοίκηση του νοσοκομείου διενήργησε την ΕΔΕ, έπαυσε απ’ τα καθήκοντά του τον 61χρονο αλλά δεν ενημέρωσε ως όφειλε ούτε την εισαγγελία ανηλίκων αλλά ούτε και το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ. 

Είχαν στο σκοτάδι εισαγγελία και αστυνομία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κινήθηκε και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όταν το θέμα που συζητιόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου διέρρευσε κάποια στιγμή σε ενημερωτικά site. Διαφορετικά ο δράστης που απολογείται την Τετάρτη και που διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια κατά συρροή, θα παρέμενε ατιμώρητος. 

Click4More «Αγία Σοφία»: Δίωξη για τρία κακουργήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ασκήθηκε κατά του τραυματιοφορέα

Η συμπεριφορά του 61χρονου που είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο παιδιών, κίνησε πρώτα την υποψία γυναίκας αναισθησιολόγου όταν την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε πως ο δράστης κακοποίησε σεξουαλικά μέσα στο χειρουργείο δυο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 8 ετών. 

Τον πρόδωσε και το γάντι 

Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης πιάστηκε να θωπεύει με τα χέρια του το κοριτσάκι, ενώ στην δεύτερη, ασέλγησε με το χέρι του στην 8χρονη λίγο πριν διασωληνωθεί. Μετά το πέρας του χειρουργείου όμως νοσηλεύτρια εντόπισε μια κηλίδα αίματος στα ρούχα του παιδιού, ενώ το ίδιο συνέβη και με το γάντι που φορούσε ο δράστης. Έτσι πέραν πάσης αμφιβολίας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως απέναντί τους έχουν έναν παιδόφιλο με λευκή ποδιά.

Ο 61χρονος, που έχει συλληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την απολογία του θα κριθεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σε βάρος του έχουν δωθεί περισσότερες από 10 καταθέσεις “φωτιά” από τον διοικητή του νοσοκομείου, εργαζόμενους αλλά και γονείς. 

Β.Χ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις