Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κατασκευάζεται μέρος της φρεγάτας Belharra «Φορμίων»

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κατασκευάζεται μέρος της φρεγάτας Belharra «Φορμίων»

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κατασκευάζεται μέρος της τρίτης φρεγάτας Belharra F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ», η ναυπήγηση της οποίας έχει ήδη αρχίσει στα Γαλλικά ναυπηγεία της Lorient.

Aυτή τη φορά σε σχέση με τις δυο πρώτες Belharra FDI F-601 «ΚΙΜΩΝ» και F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» το σκαρί του πλοίου και συγκεκριμένα πέντε από τα συνολικά εννιά blocks «χτίζονται» από ελληνικά χέρια σε ελληνικά ναυπηγεία. Το Onalert.gr φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από την κατασκευή των τμημάτων της τρίτης FDI στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σαλαμίνας.

Οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αύριο αναμένεται να παραδοθούν από το ναυπηγείο και τα πέντε blocks στην κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group η οποία θα τα μεταφέρει με πλοίο στα ναυπηγεία της Lorient στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Πρόκειται για τα πρώτα blocks φρεγατών Belharra τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα έπειτα από τη συμφωνία της Naval Group με τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Μια συνεργασία στο πλαίσιο της απόφασης για παροχή βιομηχανικού έργου στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18 Οκτωβρίου 2022 όταν και υπεγράφη η σχετική συμφωνία.

Naval Group και Ναυπηγεία Σαλαμίνας είναι πλέον μόνιμοι συνεργάτες για την κατασκευή αμυντικού υλικού. Συνεργασία που καταδεικνύει την ικανότητα των Ναυπηγείων Σαλαμίνας να ανταποκριθούν στο υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμα κατασκευής πολεμικών πλοίων σύγχρονης τεχνολογίας όπως οι ψηφιακές φρεγάτες Belharra.

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή έναρξης των εργασιών εξειδικευμένο κλιμάκιο Γάλλων τεχνικών της Naval Group οι οποίοι σε στενή συνεργασία με το προσωπικό των Ναυπηγείων Σαλαμίνας εκτέλεσαν την προκατασκευή και τον εξοπλισμό των πέντε blocks της φρεγάτας «ΦΟΡΜΙΩΝ» απόλυτα εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού με βάση τις προαπαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές του σχεδιαστή.

Με πείρα και τεχνογνωσία 40 ετών τα στελέχη και οι τεχνικοί των Ναυπηγείων Σαλαμίνας ανταποκρίθηκαν άριστα στις απαιτήσεις του project το οποίο προβλέπει μεταφορά προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό των Ναυπηγείων Σαλαμίνας κατάφερε σε συνεργασία με υπεργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Σαλαμίνας να συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής ναυπηγικής βιομηχανίας και να αποδείξουν ότι τα ελληνικά χέρια και μυαλά έχουν δυνατότητες να φέρουν σε πέρας ναυπηγικό έργο υψηλών απαιτήσεων.

Ήδη όπως αποκάλυψε το Onalert.gr προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην dry dock δεξαμενή οι εργασίες ναυπήγησης της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» ενώ εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αρχίσουν οι εν πλω δοκιμές της πρώτης ελληνικής Belharra F-601 «ΚΙΜΩΝ» με συμμετοχή και των πυρήνων του πρώτου ελληνικού πληρώματος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σαρικάς / Πηγή: onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις