Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σταμάτης Κόκοτας: Τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή – Ο επικήδειος του γιου του τραγουδιστή

Σταμάτης Κόκοτας: Τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή – Ο επικήδειος του γιου του τραγουδιστή
In Time

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα (05.10.2022) φίλοι και συγγενείς στον Σταμάτη Κόκοτα ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 85 ετών.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή, σκορπώντας θλίψη στους αγαπημένους ανθρώπους του αλλά και όσους τους γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του.

Το κοιμητήριο στη Ζωγράφου έχει γεμίσει με στεφάνια προς τιμήν του αγαπημένου τραγουδιστή από φίλους και γνωστούς του, ενώ τώρα πραγματοποιείται η ταφή.

Ανάμεσά σε αυτούς που κατέθεσαν στεφάνια, είναι η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η εταιρία MINOS EMI, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος.

Ποιοι βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο» 

Φίλοι του εκλιπόντος από τον καλλιτεχνικό χώρο – και όχι μόνο – έσπευσαν από νωρίς στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος και η Ελένη Ροδά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ανέφερε για τον Στραμάτη Κόκοτα πως: «Ήταν πρώτα από όλα φίλος, συνεργάτης, βρεθήκαμε πολλές φορές και με τον γιο του τον Δημήτρη. Ο Σταμάτης έφερε έναν άλλον αέρα, έναν κοσμοπολίτικο αέρα στην διασκέδαση».

Ο Δημήτρης Παπάζογλου τόνισε πως: «Τα τραγούδια του μύριζαν Ελλάδα. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που άφησε πίσω του εξαιρετικούς ανθρώπους», ενώ η Ελένη Ροδά ανέφερε συγκινημένη πως είναι «ο τελευταίος των μεγάλων τραγουδιστών».

Ο επικήδειος του γιου του Σταμάτη Κόκοτα, Δημήτρη

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολύ αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά του. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου.

Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε το θάνατο. Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

Οι παλιές αναμνήσεις του καρδιακού του φίλου

Και επειδή οι αναμνήσεις των αγαπημένων προσώπων δεν σβήνουν, ακόμα κι αν φεύγουν από την ζωή, ένας καρδιακός φίλος του Σταμάτη Κόκοτα, μοιράστηκε φωτογραφίες από τα παλιά, στις οποίες ο τραγουδιστής βρίσκεται με αγαπημένους φίλους σε χαλαρές στιγμές.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις