Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σταμπουλίδης: Μην τρέξουμε όλοι στα καταστήματα – Δεν γίνεται ν’ ανοίξει το λιανεμπόριο με rapid test

Σταμπουλίδης: Μην τρέξουμε όλοι στα καταστήματα – Δεν γίνεται ν’ ανοίξει το λιανεμπόριο με rapid test
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ψυχραιμία από τους καταναλωτές ζήτησε ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκτίμησε πως η πρόταση (των λοιμωξιολόγων) για άνοιγμα του λιανεμπορίου με rapid test δεν είναι ρεαλιστική! Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος.

Το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά από σήμερα (05.04.2021), με εξαίρεση τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, με… χρονικό όριο τριών ωρών και sms στο 13032.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επανέλαβε ότι για να πάνε οι πολίτες στα καταστήματα, πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού με τις επιχειρήσεις για τα ψώνια τους. Και αφού έχουν κλείσει ραντεβού, θα στέλνουν μήνυμα στο 13032.

«Δεν χρειάζεται να τρέξουμε όλοι στα καταστήματα. Μπαίνουμε σε μία μεταβατική φάση στην οποία πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», είπε ο γ.γ. Εμπορίου, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος, το οποίο βέβαια «δεν θέλουμε».

Σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να δείξει μεγάλη ψυχραιμία και να μην παρασύρεται. «Δεν είναι άνοιγμα είναι ένα πρώτο βήμα, θα το διασφαλίσουμε όσο μπορούμε για να πάμε ένα βήμα παραπάνω», πρόσθεσε με νόημα.

Μη ρεαλιστικά τα rapid test στα καταστήματα

Η πρόταση της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν αυτό να γίνει με rapid test για τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες. Αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε την πρόταση αυτή δεκτή.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης θεώρησε πως η πρόταση αυτή, δεν είναι ρεαλιστική.

«Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο και πριν πάει κάποιος στη δουλειά του θα περιμένει; Αυτό δεν γίνεται. Ναι στο νέο μέτρο, ναι στους ελέγχους μέσω του ΕΟΔΥ, αλλά να είμαστε και ρεαλιστικοί. Μια επιχείρηση δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτό. Αυτό πρέπει να έχει τη χρησιμότητά του ως προς τη λειτουργία της αγοράς. Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για να ανοίξει η επιχείρηση», είπε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις