Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση από την ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ συγκέντρωση

Με απόλυση, κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επικουρικοί στις δομές υγείας, πολύ πριν από τη λήξη της σύμβασής τους στις 31 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις δύο Ομοσπονδίες, εκδόθηκε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του αρμόδιου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και σύμφωνα με αυτό, «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες».
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν από τη λήξη της σύμβασής του».
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προγραμματίζει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη εξαγγείλει για αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου, παναττική στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.
Κάνει λόγο για «άμεση απόλυση 12.000 συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στις προνοιακές δομές με συμβάσεις άνω του 24μήνου» και ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις