Ελλάδα

Στάση πληρωμών και στον ιδιωτικό τομέα

- 1 στις 3 επιχειρήσεις χρωστά έως και 4 μισθούς
- Εκτιμήσεις σοκ από το Σώμα Επιθεωρητών εργασίας
- Πολλές εταιρείες πλήρωσαν μόνο το δώρο Πάσχα για να μην πάνε αυτόφωρο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι δεν θα κάνουν φέτος Πάσχα όπως άλλες χρονιές. Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για δεδομένα της Μεταπολίτευσης “σοκ”.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, μία στις τρεις επιχειρήσεις, δηλαδή περισσότερες από 275.000 εταιρείες, οφείλουν στους εργαζομένους τους, κατά μέσο όρο, 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη και πιο δραματική συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, ελέω Μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.
 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περίπου το 60% των διαφωνιών που φτάνουν στο ΣΕΠΕ μεταξύ μισθωτών και ιδιοκτητών εταιριών, κάθε μεγέθους, αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Χάλαρης.
 
Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης τους, προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα μόνο αφότου έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από τη στιγμή που ο εργοδότης σταματά να τους αποδίδει μέρος ή και το σύνολο του μισθού τους.

Ειδικά κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου, η οποία προβλέπεται από τον νόμο, αρκετοί εργοδότες κατέβαλαν το Δώρο του Πάσχα αλλά εξακολούθησαν να μην αποδίδουν τους μισθούς που χρωστάνε στους εργαζόμενους τους. Αντίστοιχο φαινόμενο είχε γίνει και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με τους δράστες της ένοπλης ληστείας στην Κηφισιά να διαφεύγουν με νοικιαζόμενο αυτοκίνητο
Ο ανιψιός του θύματος μαζί με συνεργό του, φορώντας full face και υπό την απειλή όπλου, άρπαξαν 100.000 ευρώ από τον 77ρονο, ενώ τον έδεσαν με tie wrap, και διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει
Κηφισιά
Σκηνές σοκ στο Αγρίνιο: Άνδρας χτύπησε το κεφάλι της συντρόφου του σε τζαμαρία μετά από καυγά στη μέση του δρόμου
Η γυναίκα φώναζε ενώ ο σύντροφός της την έσπρωχνε και την χτυπούσε, ενώ την έσυρε για πολλά μέτρα μέσα από τον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού μέχρι την οδό Τσικνιά
Αγρίνιο 8