Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σταθμός Λαρίσης: Απίστευτο μπάχαλο με τα δρομολόγια των τρένων

Σταθμός Λαρίσης: Απίστευτο μπάχαλο με τα δρομολόγια των τρένων

Περίπου 20 πρόσφυγες παραμένουν μέσα στον Σταθμό Λαρίσης.
Εξοργισμένοι οι επιβάτες δεν έχουν ενημέρωση τι πρόκειται να γίνει.
Νωρίτερα κάποιοι πρόσφυγες είχαν πειστεί να φύγουν.

Αυτό που γίνεται έως και αυτή την ώρα στον Σταθμό Λαρίσης από πολύ νωρίς το πρωί δεν έχει προηγούμενο. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός της πρωτεύουσας είναι υπό πολιορκία έως και αυτή την ώρα με πρόσφυγες να επιμένουν να φύγουν για τα Διαβατά, με επιβάτες να είναι σε απόγνωση και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην παρέχει στο κοινό νεότερη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

Δείτε την εικόνα στον σταθμό του προαστιακού στις Κάτω Αχαρνές όπου επιβάτες δεν είχαν καμία ενημέρωση και καταταλαιπωρήθηκαν. Όσοι κατέβηκαν εκεί ενημερώθηκαν μετά από λίγα λεπτά ότι ακυρώθηκαν τα δρομολόγια. Επικράτησε εκνευρισμός γιατί ο κόσμος είχε βγάλει εισιτήρια και κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν με τα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 20 πρόσφυγες μέσα στο σταθμό. Όποιος βγαίνει από το σταθμό δεν μπορεί να μπει ξανά μέσα.

Ο κόσμος που πρόκειται να ταξιδέψει έχει συγκεντρωθεί απέξω και υπάρχει εκνευρισμός και μικροεντάσεις γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους ενημερώσουν για το αν και πότε θα φύγουν.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται.

Νωρίτερα κάποιοι από τους πρόσφυγες πείστηκαν να αποχωρήσουν από τον Σταθμό Λαρίσης και πριν από λίγη ώρα κάποιοι άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία για Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Το χρονικό της κατάληψης στο Σταθμό Λαρίσης

Πάνω από 200 άτομα έβγαλαν εισιτήρια νωρίς το πρωί και προσπάθησαν να ταξιδέψουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης με το τρένο. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τις αρχές τους κατέβασαν από το τρένο αλλά από εκείνη την στιγμή οι πρόσφυγες σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης. Από εκείνη την στιγμή προκλήθηκε ένα απίστευτο μπάχαλο με επιβάτες να μην μπορούν να ταξιδέψουν και με τα δρομολόγια των τρένων να ακυρώνονται.

Για τον λόγο αυτό είχε ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, λόγω της κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ζήτησε την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή και από εκείνη την στιγμή καμία άλλη επίσημη ενημέρωση. Επιβάτες πήγαιναν  στον Σταθμό Λαρίσης και ακύρωναν τα εισιτήριά τους.

Ένα τρένο κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει τον σταθμό με χαμηλή ταχύτητα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Υπήρχαν όμως τρένα που ήταν σταματημένα στη μέση της διαδρομής και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιμετώπισε το πρόβλημα για να μπορέσει να «απεγκλωβίσει» τους επιβάτες με λεωφορεία. Τα τρένα που κατευθύνονταν προς τον Σταθμό Λαρίσης επέστρεψαν σε κοντινούς σταθμούς έτσι ώστε να παραλάβουν τους επιβάτες λεωφορεία!

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις