Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σταθμός Λαρίσης: Τους έπεισαν και φεύγουν – Προβλήματα στα δρομολόγια τρένων και προαστιακού

Σταθμός Λαρίσης: Τους έπεισαν και φεύγουν – Προβλήματα στα δρομολόγια τρένων και προαστιακού

Πείστηκαν τελικά και αποχωρούν από τον Σταθμό Λαρίσης που ήταν υπό κατάληψη από το πρωί οι εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν βγάλει εισιτήρια για να μεταβούν στα Διαβατά, Θεσσαλονίκης!

Μετά από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς και εκπροσώπους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία που βρίσκονται στο σημείο για να τους μεταφέρουν σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Πάνω από 200 άτομα έβγαλαν εισιτήρια το πρωί και προσπάθησαν να ταξιδέψουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης με το τρένο. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τις αρχές τους κατέβασαν από το τρένο αλλά από εκείνη την στιγμή οι πρόσφυγες σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης. Από εκείνη την στιγμή προκλήθηκε ένα απίστευτο μπάχαλο με επιβάτες να μην μπορούν να ταξιδέψουν και με τα δρομολόγια των τρένων να ακυρώνονται.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα αλλά και στον Προαστιακό Αθηνών. Για τον λόγο αυτό είχε ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, λόγω της κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ζητά την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή. Επιβάτες είναι στον Σταθμό Λαρίσης και ακυρώνουν τα εισιτήριά τους.

Ένα τρένο κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει τον σταθμό με χαμηλή ταχύτητα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Υπήρχαν όμως τρένα που ήταν σταματημένα στη μέση της διαδρομής και η ΤΡΕΝΟΣΕ αντιμετώπισε το πρόβλημα για να μπορέσει να «απεγκλωβίσει» τους επιβάτες με λεωφορεία. Τα τρένα που κατευθύνονταν προς τον Σταθμό Λαρίσης επέστρεψαν σε κοντινούς σταθμούς έτσι ώστε να παραλάβουν τους επιβάτες λεωφορεία!

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις