Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το ΣτΕ… “ξηλώνει” τα στέγαστρα από δύο καφετέριες στο Κολωνάκι

Το ΣτΕ… “ξηλώνει” τα στέγαστρα από δύο καφετέριες στο Κολωνάκι

“Άκυρο” έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις αιτήσεις αναστολής επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται δύο καταστήματα-καφετέριες στο Κολωνάκι, με τις οποίες ζητούσε να μην αφαιρεθούν τα στέγαστρα που είχε εγκαταστήσει.

Ειδικότερα, στον επιχειρηματία είχε χορηγηθεί από το Δήμο Αθηναίων άδεια για την τοποθέτηση σκιαδίων κ.λπ. επί των κοινοχρήστων χώρων που του είχαν παραχωρηθεί για τη λειτουργία των καταστημάτων του στην Πλατεία Κολωνακίου. Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε ενημερωτική επιστολή στο επιχειρηματία και τον καλούσε εντός μηνός, να αφαιρέσει τα στέγαστρα, κ.λπ. και σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αφαιρούσε εκείνος τα στέγαστρα και θα του καταλόγιζε την δαπάνη σε βάρος του.

Κατόπιν αυτού, ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Δήμου Αθηναίων μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης που παράλληλα έχει καταθέσει. Στην αίτηση αναστολής επικαλέσθηκε ότι για την αφαίρεση των στεγάστρων θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ και ότι θα υποστεί πρόσθετη οικονομική ζημία όπως είναι απώλεια εσόδων, λειτουργικών εξόδων, κ.λπ.

Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ αφού στάθμισε αφ’ ενός τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι υπαγόρευσαν την έκδοση των προσβαλλομένων πράξεων του Δήμου Αθηναίων και αφ’ ετέρου την προβαλλόμενη οικονομική βλάβη που θα υποστεί ο επιχειρηματίας από την αφαίρεση των επίμαχων σκιαδίων και τη διαρρύθμιση του χώρου κρίνει ότι, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα και του μεγέθους της βλάβης, οι ως άνω λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν, σε κάθε περίπτωση, την απόρριψη της αιτήσεως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις