Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΣτΕ: Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη ενός εκ των Τούρκων αξιωματικών

ΣτΕ: Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη ενός εκ των Τούρκων αξιωματικών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο συνεδριάζει σε σχηματισμό Ολομέλειας, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim ο οποίος κατέφθασε στη χώρα μας με επτά συμπατριώτες του, στρατιωτικούς, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Η συζήτηση αφορά το αίτημα της Κυβέρνησης να ανασταλεί η χορήγηση του άσυλου μέχρι να συζητηθεί η κυρία αίτηση (προσφυγή) ακύρωσης του ασύλου που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018.

Η συζήτηση  θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα θα μεταχθεί και θα παραστεί στην διαδικασία  ο ίδιος ο  Suleyman Ozkaynakcim. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η οποία διήρκεσε δύο ώρες,  Στο ελληνικό δημόσιο τάχθηκε σήμερα υπέρ της αναστολής, ενώ υπήρξε επίκληση της  μομφής εκ μέρους των Τούρκων πως «πήρε τα όπλα κατά μιας εκλεγμένης κυβερνήσεως».

Οι συνήγοροι του αξιωματικού Νικ. Αλιβιζάτος, Σπ. Τσακυράκης και Βας. Παπαδόπουλος (από το Ελληνικό συμβούλιο για τους πρόσφυγες) αντέτειναν πως αφενός αρνείται την εμπλοκή του, αφετέρου «εκλεγμένη ήταν και η κυβέρνηση υπό τον Χίτλερ. Αυτό δεν αντανακλά και την ύπαρξη κράτους δικαίου, κάτι το οποίο ήδη δέχτηκε απολύτως ο Άρειος πάγος». Η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης και η απόφαση θα καταλαμβάνει ουσιαστικά και τους 8 αξιωματικούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις