Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στη Βουλή σχέδιο νόμου για τις παρεμβάσεις-εξπρές στο Μάτι

Μάτι

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε εκδοθεί τον Ιούλιο και αφορούσε τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της περιοχής στο Μάτι.

Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου -όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος- δίνεται η δυνατότητα να χαραχθεί τάχιστα με συνεργασία του Υπουργείου και του ΤΕΕ, ένα νέο πρότυπο χωρικό σχέδιο για την περιοχή, επιλύοντας προβλήματα δεκαετιών στο Μάτι και θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής εκ νέου.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας («Μάτι Ξανά») με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει σε σχέδιο δράσης για το Μάτι.

Τέλος δίνεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αποφάσεις του να προχωράει τάχιστα σε ενέργειες, που διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία των πολιτών από εστίες κινδύνου, όπως το οικόπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης  και του οποίου ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε άμεσα τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, προβλέπονται μέτρα, μεταξύ άλλων, για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και οικονομικής στήριξης των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί την Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις