Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Βουλή το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Το νομοσχέδιο εξαιτίας των αλλαγών της τελευταίας στιγμής αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

 

Περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι θα λάβουν τελικά το επίδομα καθώς έχουν γίνει αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια ενώ έχουν διαπιστωθεί και άτομα που θα έπαιρναν δύο επιδόματα. Αρκετοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα έπαιρναν ένα επίδομα ως χαμηλοσυνταξιούχοι και άλλο γιατί είναι τρίτεκνοι.  Ο έλεγχος των στοιχείων θα αποτρέψει κάτι τέτοιο για να μπορέσουν περισσότεροι πολίτες να πάρουν τελικά το επίδομα.
 
Οι παρατηρήσεις αυτές που έγιναν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης θα αξιολογηθούν πριν να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή ώστε να είναι ολοκληρωμένο και να μην χρειάζεται επιπλέον διορθώσεις. Η πρώτη δόση θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
 
Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο ότι θα υπάρξουν περισσότεροι δικαιούχοι.
 
Στις 11 το πρωί ο κ. Παπακωνσταντίνου θα επισκεφθεί την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να δώσει κατευθύνσεις στο θέμα των διασταυρώσεων των φορολογικών στοιχείων για να απλοποιηθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε