weather-icon °C AΘΗΝΑ

Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Σμπώκος! Σφοδρή επίθεση κατά Άκη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη

Στην αντεπίθεση ο Γιάννης Σμπώκος! Σφοδρή επίθεση κατά Άκη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, σήμερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο Γιάννης Σμπώκος σε γραπτή δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο και σε εξώδικο κατά της Βίκυς Σταμάτη που επέδωσε σε αυτήν, μέσω δικαστικού επιμελητή την Τρίτη, αναφέρθηκε στην αποστροφή της Βίκυς Σταμάτη για τον ίδιο στην οποία είχε αναφέρει: “Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η “τσάντα” του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής ΄Άμυνας..”.

Ο Γιάννης Σμπώκος χαρακτήρισε “χυδαίους και ψευδείς” αυτούς τους ισχυρισμούς που ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη στην απολογία της και επανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Σμπώκος χθες μεταξύ άλλων επισήμανε το γεγονός ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν δέχθηκε ερωτήσεις μετά την απολογία της από τους συνηγόρους πολιτκής αγωγής και υπεράσπισης, τονίζοντας: “Είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος που εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές ότι με τις με ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί κα το σενάριο θα κααπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: “Αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάνα του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του; Πέραν αυτού, όπως σας είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν. Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από πού δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το 2000; Από τη θέση του βουλευτή;”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας, του σημειώνοντας πως: “Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της”.

Στρεφόμενος και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη, τονίζει: “Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιαλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη – Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύδεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το εξώδικό του ο κ. Σμπώκος ζητά από την κ. Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση, να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς, να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και της απαγορεύει οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην “με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο προάσπιση της προσωπικότητάς μου και της εν γένει νομιμότητας.
Η δίκη διεκόπη για τις 14 Ιουνίου όταν και θα αγορεύσουν οι εισαγγελείς της έδρας.

#TAGS MM