Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στην απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου συμμετέχει η ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου συμμετέχει η ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία που έχει κηρύξει για την Πέμπτη (16.3.2023) η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα πλοία ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΠΝΟ ανακοίνωσε πως την Πέμπτη τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς οι ναυτικοί θα συμμετάσχουν στην απεργία για την τραγωδία των Τεμπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ: 

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Η Ομοσπονδία μας προβάλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις