Ελλάδα

“Στην τρομοκρατία απαντάμε με δημοκρατία”

Καταργούνται οι φρουροί σε αστυνομικά τμήματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

    Αποδεσμεύνται περίπου 2.000 αστυνομικοί που φρουρούν αστυνομικά τμήματα κάθε μέρα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Θα μετατεθούν σε διοικητικές υπηρεσίες και πεζές περιπολίες.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε οτι βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας. 

   Ο Υπουργός είπε ακόμη οτι δεν συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για τη φωτιά στην Βοιωτία - Άμεση χαρτογράφηση των περιοχών που επλήγησαν
Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της ΕΕ για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές
Φωτιά στην Βοιωτία: Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus  – Άμεση χαρτογράφηση των περιοχών