Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στις Αχαρνές οι μαθητές μένουν σπίτι και δημιουργούν

Στις Αχαρνές οι μαθητές μένουν σπίτι και δημιουργούν
photo intime

Έναν δημιουργικό τρόπο βρήκε ο Δήμος Αχαρνών για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την παραμονή των μαθητών στο σπίτι, και σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ διοργανώνει διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε γραφή και εικαστικά. Στον διαγωνισμό με την ονομασία «Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε» μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων οποιουδήποτε σχολείου του Δήμου.

«Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τη δημόσια υγεία. Βρίσκουμε τρόπους να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Παράλληλα να τους δώσει το έναυσμα για να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την εικαστική δημιουργία, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο στο σπίτι τους.

Θέμα του διαγωνισμού είναι «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Μαζί» και αφορά σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Για τους μαθητές του δημοτικού η συμμετοχή μπορεί να είναι μία εικαστική δημιουργία (ζωγραφιά ή κατασκευή), για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου η συμμετοχή μπορεί να είναι ένα ποιητικό έργο έκτασης έως 50 στίχους (ελεύθερο ή ομοιοκατάληκτο) ή ένα διήγημα έκτασης έως 1.500 λέξεις.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο και θα βραβευτούν με δώρα (ηλεκτρονικά είδη) τα πρώτα τρία έργα καθεμιάς από τις ηλικιακές κατηγορίες. Την τελική αξιολόγηση των έργων θα αναλάβει αντιπροσωπευτική επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν εκπρόσωποι του Δήμου και εκπαιδευτικοί.

Τα έργα των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να αποσταλούν στον Δήμο έως και τις 10 Μαΐου, και ειδικά για τα εικαστικά μία φωτογραφία του έργου, το οποίο όμως θα διατηρηθεί προς επίδειξη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις