Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του ΝΑΤΟ για το 2023 η περιπολία των Αμφίβιων Κομάντος στο Αγαθονήσι

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του ΝΑΤΟ για το 2023 η περιπολία των Αμφίβιων Κομάντος στο Αγαθονήσι

Η εντυπωσιακή φωτογραφία με την περιπολία των Αμφίβιων Κομάντος του 4ου ΕΤΕΘ της Σάμου τα χαράματα στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα κοντά στο Αγαθονήσι κατετάγη μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργάνωσε το ΝΑΤΟ Allied SOF Command (ASOFCOM).

Χιλιάδες επισκέπτες της σελίδας του SOFCOM στο Χ (Twitter) έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία του ΝΑΤΟ και επέλεξαν τις κορυφαίες φωτογραφίες από δραστηριότητες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων στην Ευρώπη τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Φωτογραφίες από ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις αλλά και καθημερινές αποστολές των επίλεκτων SOF της Συμμαχίας στην Ευρώπη σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Οι Έλληνες κομάντος πάνω στο «ακούραστο» Magna κινούνται λίγο μετά το πρώτο φως της ημέρας για μια ακόμη περιπολία πάνω στην θαλάσσια οριογραμμή στα Ανατολικά σύνορα της χώρας εκεί όπου 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Εκεί όπου πέρα από προάσπιση και του τελευταίου μέτρου Ελληνικής θάλασσας, έχουν τα τελευταία χρόνια διαδραματίσει μαζί με το Λιμενικό Σώμα εξαιρετικά σημαντικό έργο και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το Onalert.gr έχει αρχίσει η σταδιακή αντικατάσταση των αξιόπιστων μεν αλλά γερασμένων Magna με τα καινούργια Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου. Τα Viking Norsafe S-1200 Munin έχουν αρχίσει να παραδίδονται στις Μονάδες Αμφίβιων Καταδρομέων των ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Ταυτόχρονα τα ΕΤΕΘ των ακριτικών νησιών εξοπλίζονται συνεχώς με σύγχρονο οπλισμό και υλικά ενώ ενισχύονται με προσωπικό κυρίως με ΕΠΟΠ. Επιπλέον λαμβάνουν μέρος όλο και περισσότερο σε συνεκπαιδεύσεις με επίλεκτες Συμμαχικές Μονάδες.

Οι Αμφίβιοι Κομάντος των ΕΤΕΘ αποτελούν για τον Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη ένα από τα μεγάλα στοιχήματα με προοπτική να φτάσουν σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και τρόπο οργάνωσης τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.

Του Κώστα Σαρικά/iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις