Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο Abu Dhabi θέλουν πουλήσουν οι Γερμανοί τον Σκαραμαγκά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Να πωλήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θέλουν οι γερμανοί.

 

Την πρόταση τους έστειλε η γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems στην ηγεσία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
 
Ειδικότερα, με επιστολή του εκτελεστικού προέδρου της γερμανικής εταιρείας κ. Χανς Κριστόφ Αντσπόντιεν, που πήγε χθες το απόγευμα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και την κ. Λούκα Κατσέλη, η ThyssenKrupp ενημερώνει το ελληνικό δημόσιο πως θεωρεί ως αξιόπιστη και επιλέξιμη μόνο μια λύση από όσες εξέτασε ως προς το μέλλον των ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. από πλευράς ιδιοκτησίας και διοίκησης: Αυτή της Abu Dhabi Mar.
 
Σημειώνεται ότι με την εν λόγω εταιρεία η ThyssenKrupp Marine Systems συνεργάζεται ούτως ή άλλως στις ναυπηγικές της δραστηριότητες στη Γερμανία.
 
Πιο συγκεκριμένα, η ThyssenKrupp δηλώνει ότι προτίθεται να μεταβιβάσει στην Abu Dhabi Mar τo 75% του μετοχικού κεφαλαίου των Ναυπηγείων και εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει το 25% περίπου.
 
Επιπλέον, προτείνει μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση των θεμάτων που αφορούν τόσο τα Ναυπηγεία όσο και τη ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού προτείνοντας ως χρονικό ορίζοντα την 20η Ιανουαρίου 2010.
 
Η πρόταση της Thyssenkrupp θα αξιολογηθεί από τη Lazard, που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως εκτιμητής- σύμβουλος.
 
«Για τη διαμόρφωση του πλαισίου μέσα στο οποίο θα κινηθεί το ελληνικό δημόσιο θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 21.12», αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε