Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο αρχείο οδεύουν οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Στο αρχείο οδεύουν οι καταγγελίες Σπίρτζη για τη Digea

Στο αρχείο οδεύουν οι καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με τη κατακύρωση στη DIGEA του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα.

Ο κ. Σπίρτζης είχε καταθέσει για το ζήτημα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην οποία καταλόγιζε στα μέλη μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, , σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία τη DIGEA, κάτω από άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική της μεταχείριση και υποστήριζε πως υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Ωστόσο από την έρευνα της εισαγγελέως Χ.Φραγκιά και των συναδέλφων της Ε.Τουλουπάκη και Γ. Καλούδη έκρινε, επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012 ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική προσωπικότητα». Ως εκ τούτου, η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας όσα ρητά προβλέπονται από τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη δεν έκρινε ότι συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο εισαγγελέας εφετών που θα αποφασίσει την επικύρωση ή μη της αρχειοθέτησης.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε