Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο δρόμο ξανά οι Πυροσβέστες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στη Βουλή για τις επίκαιρες ερωτήσεις και τις απαντήσεις από συναρμόδια υπουργεία για τη μονιμοποίηση τους θα βρεθούν σήμερα οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας λένε ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.Είμαστε, δηλώνουν, το 1/3 της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος του οποίου οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται.

Οι εργαζόμενοι όπως λένε θα επιδιώξουν νέα συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ την ίδια ώρα περιμένουν κάποια “διαταγή που να μας διασφαλίζει από αύριο μέχρι να νομιμοποιηθούμε”.

“Βγήκαμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για το δίκαιο αίτημά μας”, αναφέρει στο Newsit, ο γενικός γραμματέας Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών, Γιάννης Πυργιώτης.

“Ένας νόμος που ψηφίστηκε από 300 βουλευτές το 2011 και λέει ρητά πως το προσωπικό μονιμοποιείται. Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος. Είμαστε εργαζόμενοι από το 1995 και το 2000. Ξαφνικά μας λένε ότι σας πετάμε στον δρόμο. Δεν το βρίσκουμε δίκαιο”, αναφέρει

“Η δικιά μας περίπτωση είναι μια ξεχωριστή περίπτωση όπως των ειδικών φρουρών για τους οποίους χθες βγήκε ΦΕΚ για τη μονιμοποίηση τους”,συνεχίζει.

“Σήμερα περιμένουμε μία διαταγή που να προστατεύει τους συναδέλφους μας οι οποίοι από αύριο και έπειτα δεν ξέρουν το καθεστώς εργασίας τους και το νομικό πλαίσιο για να τους κατοχυρώνει, δεν θα υπάρχει μισθός για αυτούς” λέει στο Newsit.gr ο κ. Νικόλαος Πλακοτάρης, πρόεδρος της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

“Το υπουργείο προστασίας του πολίτη δεσμεύτηκε ότι θα επέμβει με νομοθετική διάταξη με την οποία θα μας διασφαλίζει αναδρομικά. Περιμένουμε διαταγή για να ξέρουμε τι θα κάνουν οι συνάδελφοι μας σε αυτό το μεσοδιάστημα”, προσθέτει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε