Πέμπτη, 16 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στο… δρόμο τα stage

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Εσωτερικών στη συνάντηση του με την ΠΟΕ ΟΤΑ

Βέτο να μη μονιμοποιηθούν οι απασχολούμενοι με προγράμματα stage, θα θέσει η ΓΣΕΕ.

 

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε σήμερα δια Γιάννη Ραγκούση ότι καταργεί τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, απολύονται όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη εκλογών στο δημόσιο σε προγράμματα stage και μάλιστα δεν θα πληρωθούν για το διάστημα που εργάστηκαν.

Στην ουσία παίρνει πίσω και τις προεκλογικές δεσμεύσεις ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έπαιρναν επιπλέον μόρια για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι αντίθετος στη μονιμοποίηση μέσω των stage και τόνισε ότι «αν οποιοσδήποτε σκέφτεται ότι

Περισσότεροι από 20.000 νέοι απασχολούνται στο Δημόσιο, εκ των οποίων 12.000 έχουν συμπληρώσει 24 μήνες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπό τον “μανδύα” των μόνιμων εργασιακών σχέσεων ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους οποίους συνάντησε το μεσημέρι, ότι δε θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη 20.000 ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είπε ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις stage των εργαζομένων που απασχολούνται στο Δημόσιο.

«Η μη ανανέωση των συμβάσεων 12.000 νέων ανθρώπων, καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, απέναντι στους νέους και το κοινωνικό σύνολο», σχολίασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 «Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τα Stage είναι υποκριτική, αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Να μην στερήσει η κυβέρνηση τη δουλειά από χιλιάδες νέους ζητά ο ΛΑΟΣ.

μπορεί αυτή η βαρβαρότητα, αυτή η κατάρα για την ελληνική κοινωνία να επιβραβευτεί με μονιμοποίηση τότε όλες οι διακηρύξεις για διαφάνεια και για αξιοκρατία, πάνε στο καλάθι των αχρήστων». Επίσης πρόσθεσε ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για την… τύχη τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε