Ελλάδα

«Στο κόκκινο» οι παραβιάσεις στο Αιγαίο: 8 εμπλοκές με οπλισμένα τουρκικά F-16

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022, συνολικά 50 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 18 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, επτά ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, ένα ATR-72 και ένα CN-235.

Εκ των 50 παραβιάσεων, η μία ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε τα ξημερώματα ένα τουρκικό UAV.

8 από τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και 8 εμπλοκές. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
8
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων