Ελλάδα

Στο κρυσφήγετο των πειρατών οι 9 Έλληνες όμηροι

Το ελληνικό σούπερ τάνκερ κατευθύνεται, σύμφωνα με αξιωματούχους, στις ακτές της Σομαλίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να απελευθερωθούν οι 28 ναυτικοί αναμεσά τους και 9 Έλληνες που βρίσκονται
στο πλοίο που κατέλαβαν σομαλοί πειρατές την Κυριακή.

Σύμφωνα με αξιωματούχο μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής προς τους ναυτικούς, το πλοίο κατευθύνεται στις ακτές της Σομαλίας και μπορεί να φτάσει σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Σε ανακοίνωση της η Αταλάντη, που είναι η ευρωπαϊκή αποστολή για την καταπολέμηση της πειρατείας,αναφέρει ότι το ελληνικό δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται προς τα κρυσφήγετα των πειρατών στα σομαλικά λιμάνια Χαραντχίρε ή Χομπίουο.
 
 
Το δεξαμενόπλοιο “Maran Centaurus” με ελληνική σημαία κατελήφθη απο τους ένοπλους ενώ έπλεε ανοιχτά της Σομαλίας.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο υποπλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου ενημέρωσε για την πειρατεία την πλοιοκτήτρια εταιρεία “Κρίστεν Ναβιγκέισον”. Είπε μάλιστα ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, και ότι οι εννέα ένοπλοι οδηγούν το πλοίο προς λιμάνι της Σομαλίας.

    Το “Maran Centaurus” είχε αποπλεύσει φοτρωμένο με μαζούτ απο το Κουβέιτ με προορισμό την Αμερική.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ζητήθηκε από τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εκεί ύδατα να σταλούν διαθέσιμα επιχειρησιακά μέσα στην περιοχή.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βασικός ύποπτος της εξαφάνισης της Σταυρούλας Λεβεντάκη, ο ενοικιαστής που αγνοείται - Οι οικογενειακές τριβές και οι σχέσεις με τον αδερφό της
Μετά την τελευταία κατάθεσή του ο ενοικιαστής της 45χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του, το πάρκαρε στην περιοχή της Αγιάς και άφησε το κινητό του τηλέφωνο ανοιχτό., όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Πέμπτη
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε