Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο ΣτΕ οι φοροτεχνικοί για ακύρωση επιτροπής

Συμβούλιο της Επικρατείας

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί, με απόφαση της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαίρης Σαρπ, η αίτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων κατά της απόφασης για τη σύσταση και τη λειτουργία της επιτροπής εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Με την αίτηση ακύρωσης, η πανελλήνια ένωση στρέφεται κατά της σύστασης της επίμαχης επιτροπής, υποστηρίζοντας πως αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος καθώς υποκαθιστά το έργο της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, οι φοροτεχνικοί υποστηρίζουν πως η σύνθεση της εν λόγω επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αντιβαίνει στο άρθρο 89 του Συντάγματος που απαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς να παρέχουν κάθε άλλη μισθωτή υπηρεσία καθώς και να ασκούν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Για τα μέλη της επιτροπής τα οποία προέρχονται από το δικαστικό σώμα ή είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προβλέπεται αμοιβή ανά συνεδρίαση 370 ευρώ, υπό τον όρο διεξαγωγής 8 συνεδριάσεων ανά μήνα. Η καταβολή της αμοιβής δεν συνεπάγεται την αναστολή ή την περικοπή καταβολής της σύνταξης των πρώην δικαστικών λειτουργών, κατά παρέκκλιση από κάθε αντίθετη γενική ή ειδική διάταξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις