Ελλάδα

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια – Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση

Η κόντρα ανάμεσα στην Εκκλησία και την κυβέρνηση με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνεια συνεχίζεται και δεν περιορίζεται μόνο στις ανακοινώσεις.

Και αυτό γιατί η Εκκλησία με εγκύκλιο που έστειλε σε όλες τις Μητροπόλεις προαναγγέλλει την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Click4more: Ιερά Σύνοδος: Θα ανοίξουμε τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια

-Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.

-Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσεις επίσημα την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια όμως έκανε γνωστή την πρόθεσή της με την εγκύκλιο στις Μητροπόλεις.

Νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος με έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε πως θα κρατήσει ανοικτούς τους ναούς ανήμερα των Θεοφανείων ενώ η κυβέρνηση απάντησε πως δεν μπορεί να αγνοεί το νόμο όποιος διαφωνεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση