Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο «στόχαστρο» της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου

Στο «στόχαστρο» της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η οικονομική εισαγγελία θα αποφασίσει τελικά την ανάσυρση ή όχι από το αρχείο της δικογραφίας που αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος απεβίωσε το 2016, σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιου Σκιαδαρέση, ο οποίος επιλήφθηκε της υπόθεσης, μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο ακούγεται ο επιχειρηματίας να συνομιλεί με πρόσωπο, γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, η Οικονομική Εισαγγελία θα κρίνει εάν πρόκειται για νόμιμο αποδεικτικό υλικό και εάν πρέπει η επίμαχη δικογραφία να ανασυρθεί ή όχι από το αρχείο. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκιαδαρέσης ζητάει από τον προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη «να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη».Στην παραγγελία του ο κ. Σκιαδαρέσης τονίζει ότι πρέπει να κριθεί αν το επίμαχο υλικό είναι γνήσιο και άρα νέο αποδεικτικό στοιχείο ικανό «ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση». 

Παράλληλα, τονίζει πως «κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό» ο εισαγγελέας πρέπει «να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις