Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Τούρκος άσυλο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα μεταφερθεί πιθανότατα το ζήτημα της χορήγησης ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς μετά από αίτημα των δικηγόρων τους.

Σήμερα κατατέθηκε από τους νομικούς παραστάτες του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας (με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης) η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου και η ένσταση του αξιωματικού.

Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Αυτό γίνεται σύμφωνα με το νόμο 3900/10 που δίνει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο. Η αίτηση θα διαβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκεί η απόφαση θα ληφθεί από την Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικο Σακελλαρίου και μέλη δύο αντιπροέδρους.

Η δίκη είχε οριστεί να γίνει στο Διοικητικό Εφετείο στις 15/2, αλλά θα αναβληθεί μετά από αυτή την εξέλιξη.

Παρέμβαση από τον ΔΣΑ

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη.

Επίσης, στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Υπενθυμίζει δε ότι η δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την 15η Φεβρουαρίου. Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό  Εφετείο θα αναβάλει, όπως είναι λογικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις