Ελλάδα

Στο τουρκικό προξενείο ο Ρουβίκωνας: «Άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου Mehmet Celik»

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Τουρκίας στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης και ζητώντας την αποφυλάκιση ενός Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα.

Το δελτίο τύπου του Ρουβίκωνα αναφέρει: «Σήμερα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση στο Προξενείο της Τουρκίας στο Παλαιό Ψυχικό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Mehmet Çelik.

Ο Çelik βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 30 Οκτωβρίου, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του και την απόσυρση της απειλής απέλασής του στην Τουρκία, όπου τον περιμένει βαρβαρότητα και κρατική τρομοκρατία.

Με αυτή την πράξη, αναδεικνύεται η συνεργασία των κρατών στον διωγμό αγωνιστών και η ανάγκη στήριξης όσων αντιστέκονται στην καταπίεση. Η κοινωνική βάση οφείλει να σταθεί δίπλα στους διωκόμενους που παλεύουν για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Mehmet Çelik. Σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουrδιστάν, η αλληλεγγύη τω λαών θα νικήσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο πλευρό του 18χρονου μητροκτόνου των Τρικάλων ο πατέρας του – Είχαν κακές σχέσεις με τη μητέρα του, λένε συγγενείς
Ο 18χρονος, μαθητής ΕΠΑΛ, δεχόταν τα τελευταία χρόνια, μετά το διαζύγιο των γονέων του, συστηματικό bullying από συνομήλικούς του για την οικογενειακή του κατάσταση
Το σπίτι όπου ο 18χρονος σκότωσε την μητέρα του
Η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο του σπουδαίου Διονύση Σαββόπουλου - Η αιώνια παρακαταθήκη και τα τραγούδια που σημάδεψαν γενιές
Ο τροβαδούρος για «τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα», που μετατράπηκε σε εθνικό βάρδο - Η ζωή και η καριέρα του Διονύση Σαββόπουλου
Διονύσης Σαββόπουλος
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλούσε με γενναιότητα για τον καρκίνο – «Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό αγωγή, προσβλήθηκε και από κορονοϊό, μετά από ταξίδι στην Κύπρο για συναυλίες που έδωσε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Διονύσης Σαββόπουλος