Ελλάδα

Στο τουρκικό προξενείο ο Ρουβίκωνας: «Άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου Mehmet Celik»

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Τουρκίας στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης και ζητώντας την αποφυλάκιση ενός Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα.

Το δελτίο τύπου του Ρουβίκωνα αναφέρει: «Σήμερα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση στο Προξενείο της Τουρκίας στο Παλαιό Ψυχικό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Mehmet Çelik.

Ο Çelik βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 30 Οκτωβρίου, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του και την απόσυρση της απειλής απέλασής του στην Τουρκία, όπου τον περιμένει βαρβαρότητα και κρατική τρομοκρατία.

Με αυτή την πράξη, αναδεικνύεται η συνεργασία των κρατών στον διωγμό αγωνιστών και η ανάγκη στήριξης όσων αντιστέκονται στην καταπίεση. Η κοινωνική βάση οφείλει να σταθεί δίπλα στους διωκόμενους που παλεύουν για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Mehmet Çelik. Σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουrδιστάν, η αλληλεγγύη τω λαών θα νικήσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Οι αρχές ψάχνουν και δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον 43χρονο την ώρα που πυροβολούσε
Το βίντεο ντοκουμέντο που είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ, δείχνει τον 43χρονο άντρα να κρατάει το καλάσνικοφ και να πυροβολεί κατά ριπάς προς το σημείο της συμπλοκής
Όπλα στα Βορίζια