Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στον δρόμο και πάλι οι χήρες του νόμου Κατρούγκαλου – «Ζεις με 340 ευρώ;» [video]

Στον δρόμο και πάλι οι χήρες του νόμου Κατρούγκαλου – «Ζεις με 340 ευρώ;» [video]

Γυναίκες που είδαν την ζωή τους να αλλάζει δραματικά χάνοντας τον σύζυγό τους και θίγονται από το νόμο Κατρούγκαλου, άρθρο του οποίου “γονατίζει” τις χήρες κάτω των 55 ετών συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ιστορίες δραματικές, από γυναίκες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πενιχρά μέσα και γι’ αυτό έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, ο οποίος τάσσεται κατά του νόμου Κατρούγκαλου, ζητεί την άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρείας. Επίσης, την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70%.

Κάποιες από τις γυναίκες αυτές μίλησαν στο newsit.gr και οι ιστορίες τους πραγματικά συγκλονίζουν

«Έχασα για 5 μέρες την σύνταξη του συζύγου μου. Εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών και δούλευε από το πρωί ως το βράδυ το 2012. Εχασε την ζωή του από το στρες γιατί, όπως της έλεγε κινδύνευε η Ελλάδα», λέει μεταξύ άλλων στο newsit.gr η συγκεκριμένη γυναίκα.

Μητέρα δυο ανήλικων παιδιών η επόμενη γυναίκα η οποία όπως λέει έχει αναγκαστεί να διακόψει τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών για να μπορέσουν να ζήσουν.

Θα ζήσω μέχρι τα 67 μου με αέρα κοπανιστό; Αναρωτιέται μια γυναίκα από την Κοζάνη που έχασε τον σύζυγό της ξαφνικά.

Ακόμα περιμένει την προσωρινή σύνταξη η επόμενη γυναίκα που μίλησε στο newsit.gr. Και όπως είπε θα την πάρει για τρία χρόνια και μετά θα την χάσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις